Tuesday, December 1, 2009

Globuri



Pentru a-ti face cumparaturile de Craciun intra pe www.brazidecraciun.ro


www.brazidecraciun.ro
Sarbatoarea Craciunului este una dintre cele mai importante momente ale anului, fiind un eveniment celebrat de intreaga lume. Craciunul uneste intreaga familie in jurul bradului, un moment asteptat de cei mici si cei mari fiind decorarea sau impodobirea copacului magic.

Pănă în secolul al XV-lea crenguţele verzi cu care erau împodobite casele cu ocazia Crăciunului, ca şi darurile pe care şi la făceau oamenii unii altora erau considerate tradiţii păgâne.Bradul Nu avea încă lumânări şi era împodobit cu mere roşii. În 1611, la Breslau, ducesa Dorothea împodobeşte primul brad de Crăciun aşa cum îl ştim astăzi.

Treptat, popularitatea acestei traditii a crescut, la fel si numarul decoratiunilor de Craciun.

Decoratiile de Craciun era in trecut , cum sunt si acum, foarte variate, creativitatea fiind cel mai important factor in diversitatea lor. Tinerele doamne petreceau ore decupand fulgi de zapada si stelute, impaturind pliculete pentru cadouri si cosulete de hartie pentru dulciuri.

La inceputul acestei traditii se foloseau cu precadere globurile "naturale" constituite din diferite fructe. Pentru confectionarea "globurilor" naturale, castanele si nucile (pastrate in coaja) sunt foarte potrivite. Acestea puteau fi vopsite in orice culoare, iar pentru a le putea suspenda de ramurile bradului, erau necesare dacat cuisoare de mici dimensiuni batute in varful lor in jurul carora era legata ata.

De multe ori obiceiurile din trecut au o modalitate aparte de a se imbina favorabil cu tendintele din realitatea contemporana. Din timpuri stravechi se foloseau pentru decorarea brazilor de Craciun, merele. Acestea trebuie sa fie in mod obligatoriu rosii, pentru a contrasta cu verdele bradului, si de mici dimensiuni, deoarece crengile nu suporta greutati mari. Aceasta practica este intrebuintata si astazi, avand efecte surprinzatoare prin creativitate si ingeniozitate.

Cum lumea este intr-o continua schimbare, perspectivele si optiunile indivizilor s-au diversificat si se afla intr-o expansiune ascendenta in domeniul artei si al stilul. Astazi intalnim pretutindeni magazine plinecu varii decoratiuni de Craciun, totul fiind la alegerea cumparatorului.

Exista variate tipuri de ornamente disponibile pentru Bradul de Craciun. De la cele fragile din sticla subtire (nerecomandate in cazul in care aveti copil mic) pana la cele incasabile, exista orice pentru oricine.Cele din sticla sunt printre de preferat dar si cele mai scumpe, fiindca sunt realizate cu o foarte mare migala si precizie dar confera o frumoasa eleganta oricarui pom de Craciun. Globurile din sticla rasfrang stralucirea luminii în camera cu mii de licariri. Unele din ele sunt chiar pictate de mana ceea ce le da si o mai mare unicitate.

Globurile de Craciun pot fi lucrate si pictate manual in sticla, suflate de catre lucratori chiar in atelier si disponibile cu design-uri nemaintalnite, fiecare dintre aceste ornamente fiind unic. Globuletele se gasesc in diverse culori si combinatii de culori, precum auriu, rosu, argintiu, auriu si alb, auriu si mov, auriu si rosu, albastru, galben, roz. Piata globurilor de Craciun este una in continua expansiune, cerintele consumatorilor la nivel international fiind diversificate atat din punct de vedere cromatic, cat si din punct de vedere al materialului din care sunt confectionate. Nordicii prefera globurile simple, dar in nuante variate. Sudicii vor globuri decorate, incarcate, in culori calde. Romanii au ramas la cele traditionale, de culoare rosie, albastra si argintie.

Echipa editoriala BrazideCraciun.ro
contact@brazidecraciun.ro
All rights reserved

No comments: