Friday, November 27, 2009
Prajiturile lui Mos Craciun
Prajiturile lui Mos Craciun. Cu totii am auzit de dulcele obicei al prajiturilor lui Mos Craciun. In seara de Craciun, pe o masuta , asezam cateva furseri si un pahar cu lapte pentru Mos Craciun ca o multumire pentru nelipsitele cadouri. Iata una dintre retetele delicioase si usor de preparat. Sarutari de caramel cu miere si scortisoara.Pentru blat: - 250 g. faina, 150 g. unt, 100 g. zahar, 1 galbenus, 2 plicuri zahar vanilinat, 2 linguri suc de lamiae, 1 praf sare. Pentru caramel: - 100 g. zahar, 125 ml. frisca, 75 g. miere, 1/2 lingurita scortisoara. Mod de preparare: 1. Se framanta un aluat din faina, unt, zahar vanilinat si sare. Se infasoara in folie si se da la frigider 30 de minute. Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi si se incinge cuptorul la 180 grade C. 2. Se mai framanta o data aluatul, se fac cca. 20 de bilute si se aseaza pe tavi. Cu coada unei linguri se fac gropite in fiecare biluta. se coc fursecurile cca. 15 minute si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. 3. Pentru prepararea caramelului, se aseaza zaharul intr-o craticioara si se lasa sa se caramelizeze la foc mijlociu; se adauga frisca, miere si scortisoara.Se da totul in fiert si se lasa sa fiarba amestecand timp de cca. 5 minute. 4. Crema fluida de caramel se toarna intr-un ibric si de acolo se repartizeaza in mijlocul fursecurilor; se lasa sa se intareasca. Reteta este pentru 80 de bucati. Pofta buna!
Echipa editoriala BrazideCraciun.ro
contact@brazidecraciun.ro
All rights reserved
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment