Wednesday, November 25, 2009

Caminul tau aranjat in spiritul Craciunului: aranjamente de Craciun




Unul dintre cele mai importante evenimente din preajma sarbatorilor si din ziua de Craciun este modul in care aranjam masa de Craciun. Acest pas are un rol aproape la fel de important ca bucatele pe care o asezam pe masa. Folosirea aranjamentelor de Craciun impodobesc masa si adauga un strop de magie momentului in care familia este impreuna.
Decorarea caminului se numara printre cele mai importante si placute momente ale sarbatorilor de iarna. Indiferent de amploarea mesei festive din ziua Craciunului, o masa frumos decorata va fi cu siguranta apreciata de cei dragi.
Culoarea asociata in mod traditional cu Craciunul este rosul. Haina lui Mos Craciun este rosie, asa ca multe din aranjamentele de Craciun se regasesc in aceasta culoare: globurile, luminitele si alte decoratiuni pentru brad. La decorarea mesei de Craciun, putem asorta lumanarile, servetelele si alte mici accesorii de masa intr-o atmosfera festiva, plina de veselie si culoare. Preferabil este ca fata de masa sa fie de culoare alba si dintr-un material de fibra naturala. Astfel contrastul va avea un efect vizual mult mai acentuat.
Daca masa este in familie, o puteti decora cu stelute decupate din staniol colorat si imprastiate pe masa sau cu crengute de brad, cusute pe marginea fetei de masa; in cele doua capete ale mesei se aseaza cate un vas in care se pun cateva crengute de brad sau vasc.
Daca sarbatoarea se face in cadru festiv, masa se acopera cu o fata de masa brodata din olanda. Un aranjament floral este de asemenea recomandat. Ornamentul floral poate cuprinde mici simboluri ale iernii prin aranjamentele de Craciun alese cu atentie, facute din brad, feriga, vasc si mahonie cu bobite rosii.
Puteti opta pentru o alta combinatie cromatica astfel incat sa se asorteze cu restul decoratiilor din caminul dumneavoastra. Aranjamentele de Craciun de masa albe se imbina cel mai bine cu argintiul si impreuna sunt puse in valoare de cateva nuante de bleu. Atmosfera astfel creata este foarte eleganta si plina de stil. Lumanarile plasate in sfesnice de argint sunt, de asemenea, accesorii care nu au voie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Din crengi de brad se poate confectiona o cununa ovala, pe care o asezam in centrul mesei. De ea sunt prinse in suporturi speciale lumanarele, iar centrul este ocupat de un aranjament de Craciun, stele si semilune invelite in staniol.
Auriul este de asemenea o nuanta imbietoare, potrivita pentru o masa festiva in familie. Il putem imbina atat cu nuante aprinse de rosu, cat si cu linii mai delicate, cum ar fi verdele unei crengute de brad. Vom asorta fie o fata de masa alba, fie intr-o nuanta pastelata de crem. Puteti pune in centru un bol decorativ pe care sa asezati cateva fructe si conuri de pin aurite. Puteti opta pentru variatele aranjamente de Craciun ce vor adauga unicitate locuintei si mesei festive.
Pentru a completa atmosfera magica, vom aseza masa langa brad sau in apropierea semineului impodobit de Craciun.


Echipa editoriala BrazideCraciun.ro
contact@brazidecraciun.ro
All rights reserved

No comments: