Monday, November 8, 2010

Craciun 2010 - tendinte, decoratiuni la moda

Designerul BrazideCraciun.ro, Vlad Simion, a participat la targurile pentru Craciun organizate in Germania si Anglia in anul 2010 si a adunat cele mai frumoase idei si trendurile internationale pentru Craciunul 2010:

„Pentru anul 2010 recomandam globuri voluminoase, animale in forme creative, fluide si dinamice, ingeri si figurine de basm. Beteala este demodata de cativa ani buni, insa BrazideCraciun.ro sugereaza, in locul acesteia, zapada artificiala, conuri si ramuri de brad naturale, materiale fine de satin, organza sau tul.

Un look natural poate fi redat si de ornamente realizate din lemn, bumbac sau sticla. Se pot combina decoratiuni vintage (elemente de colectie, marcate de patina trecutului), cu ornamente noi si stralucitoare pentru a crea o atmosfera originala, un "recycling chic", cum se numeste acest trend la nive.l international.

In materie de culori, la fel ca si anul trecut, numeroase nuante de mov sunt inca in trend. Alte culori de o popularitate incredibila in acest sezon de Craciun sunt: rosu, argintiu, gri, verde vibrant, portocaliu, galben lamaie si auriu. Pentru a fi in varful trendului international, recomandam achizitionarea de decoratiuni de Craciun in nuante de albastru si maro, ornate cu praf argintiu sau alb, zapada artificiala, sclipici, dand senzatia de inghet. Aceste 2 culori arata extrem de bine impreuna, reusind sa confere bradului un aspect elegant, atragator si in acelasi timp cald, primitor.

Dar dat fiind faptul ca ne aflam in plina criza, recomandam romanilor si... putina imaginatie, este la moda oricand si oricum. Familiile pot scoate decoratiunile din anii trecuti pentru a le reinventa. Pot fi pictate de catre copii (cu numele membrilor din familie, cu urari calde pentru sarbatori sau doar cu zambete), pot fi umplute cu sclipici (decoratiunile se trec prin lipici, iar apoi se sufla sclipici peste). De asemenea, copiii pot crea decoratiuni minunate din hartie colorata, decupaje in carton, spuma de mare sau hartie creponata.

Pentru masa de Craciun, recomandam lumanarile cu tematica romantica, peisagistica incrustata in ceara, figurine vintage, personaje de poveste. Trendul dicteaza si in cazul lumanarilor culori de maro si albastru. Lumina calda a acestora va crea cu siguranta atmosfera dorita la masa de Craciun. Pentru a completa look-ul chic, recomandam pentru fata de masa catifea in nuante de olive, rosu rubin sau bronz.

Pentru decoratiunile de exterior iti recomandam sa alegi instalatii cu LED, in detrimentul celor cu becuri traditionale. Acestea pot lumina pana la 300.000 ore si pot contine de 2 ori mai multe lumini decat instalatiile traditionale, fara a dubla factura de energie in timpul sarbatorilor de iarna, ba dimpotriva. Fiind an de criza, economia oferita de instalatiile LED este mai mult decat bine venita.”, a declarat Vlad Simion, designer Craciun BrazideCraciun.ro.

Echipa editoriala BrazideCraciun.ro

Orice reproducere fara acord scris este strict interzisa.

No comments: